Kerst is alweer voorbij en oudjaarsavond nadert in snel tempo. Hoogste tijd om terug te blikken op afgelopen jaar en alvast voorzichtig vooruit te kijken naar 2019. Dit was mijn 2018.

Persoonlijk

Afgelopen jaar kregen we het idee om anders te gaan wonen. Ons appartement in de stad verruilen voor een woning met een tuin. Het liefst wat meer ruimte en op fietsafstand naar stad (zo noemen we Groningen stad hier).

Artist impression van onze nieuwe woning
Artist impression van onze nieuwe woning

In november hebben we getekend voor een nieuwbouwwoning in de wijk Tersluis in Meerstad. Net even buiten de stad, op een kilometertje of 8 van het centrum. Mooie ruime woning, midden in het groene ommeland. Uiteraard aardbevingsbestendig, gasloos en voorzien van warmtepomp. Duurt nog wel even voordat de woning klaar is, maar de voorpret is er niet minder om.

Eind volgend jaar zetten we ons appartement aan de rand van Helpman te koop!

2018 was ook het jaar dat Gunny en Amos bij ons kwamen. Twee lieve katten, met allebei hun eigen willetje. Grappig om te zien dat je leven best wel verandert met twee van deze dondersteentjes.

Amos links en Gunny Rechts
Amos links en Gunny Rechts

In 2018 ben ik ook lekker blijven sporten bij Plaza Sportiva. Alleen, samen, maar meestal met Martijn. Top trainer die mij helpt om al die ingewikkelde fitness moves onder de knie te krijgen en natuurlijk mijn stok achter de deur is

Ik mag altijd graag experimenteren met voeding. Afgelopen jaar heb ik geproefd aan veganisme en aan het keto. Daarnaast ben ik begonnen met intermittent fasting, wat inhoudt dat je het tijdsbestek waarin je eet kleiner maakt.

Zakelijk

Eén van de punten wat ik afgelopen jaar wou oppakken was een betere balans vinden tussen werk en privé. Dat is goed gelukt, ik werk bijna niet meer in de weekenden en sport overdag als ik dat wil. Ik merk dat ik hierdoor overdag veel meer focus en energie heb om te werken aan de verschillende projecten.

Onlineincasso.nl

Begin van het jaar heb ik samen met het team van Payt gewerkt aan de rebranding van hun online incassoplatform. Enkele dagdelen intern, en een paar op kantoor. Leuke klus waarbij we het platform van Payt hebben opgedeeld in debiteurenbehee en incasso.

Payt

Op wekelijkse basis heb ik afgelopen jaar Payt geholpen met design en techniek. Samen met het team van Content Leaders en Aan Zet communicatie hebben we hard gewerkt aan de online propositie van Payt. Gaaf om onderdeel te mogen zijn van dit avontuur. Voor 2019 zijn alweer mooie plannen gemaakt en zetten we de samenwerking door.

Pixformance

Samen met het team van Fitbrand heb ik in 2018 gave dingen mogen doen voor Pixformance. Website uitgebreid en verbeterd, veel succesvolle campagnes gemaakt en een tripje naar het hoofdkantoor van Pixformance in Berlijn gemaakt. Helaas heeft Pixformance eind 2018 besloten om niet meer door te gaan met de samenwerking. Frustrerend, want samen met het team van Fitbrand hebben we veel tijd en energie in Pixformance gestoken.

Studio overmorgen

In 2018 heb ik samen met Jarno zijn website een nieuwe frisse look and feel gegeven. Niet een compleet nieuwe site, maar steeds kleine verbeteringen toevoegen. Het resultaat mag er zijn.

PLTS

Met het team van Fitbrand heb ik gewerkt aan de nieuwe website van PLTS. De Pilates studio van Renee Vervoorn en Guy van der Reijden. Voor dit project heb ik het design en techniek gedaan.

Rizoem

Met het team van Idee-fix heb ik gewerkt aan de nieuwe website van Rizoem. Ik heb getekend voor het omzetten van het ontwerp naar code.

Studio Neon

Met de dames van Studio Neon heb ik twee projecten gedaan dit jaar. We hebben samen de website voor Dokjard gemaakt en zijn begonnen met de website voor Studio Neon zelf. Wanneer alles meezit staat deze begin 2019 online.

Or-Quest

Met het team van Or-Quest ben ik begonnen aan de complete redesign van hun website. Over de ontwerpen is iedereen enthousiast en begin 2019 gaan we verder met inbouwen van de ontwerpen.

Callvoip

Met het team van Callvoip heb ik afgelopen jaar gewerkt aan hun online propositie. Samen hebben we verschillende mini websites gelanceerd en zijn we eind van 2018 begonnen aan redesign van hun belangrijkste website. Meer hierover in 2019.

DataWatt

Voor Datawatt ben ik dit jaar begonnen met het bouwen van helpdesksysteem afgestemd op de wensen van het bedrijf. Daarnaast heeft de website ook een paar updates gehad. Begin 2019 wordt het helpdesksysteem opgeleverd.

Jet-Stream

Met het team van Jet-Stream werk ik aan een gave nieuwe start-up. Ik kan hier nog niet veel over vertellen, behalve dat het super gaaf product wordt. Mijn rol binnen het project is het design van de applicatie, front-end code en meedenken over de user experience.

Side projects

In 2018 heb ik gewerkt aan vier side projects. Helaas heeft één project het niet gehaald en hebben de andere twee onvoldoende aandacht gekregen dit jaar.

Design van dashboard
Design van dashboard CollectContent

CollectContent

Moest het platform worden om al je content in te schrijven. Web, social en off-line. Genoeg gave ideeën, maar niet genoeg tijd. Dit heeft Lukas, Jeljer en ik doen besluiten om dit idee eerst even in de ijskast te parkeren. Gelukkig hebben we de foto’s nog.

ProposalMate Logo door Jeroen
ProposalMate Logo door Jeroen

ProposalMate

In 2018 heeft ProposalMate een gezicht gekregen. Met dank aan Jeroen heeft PropsoalMate nu een tof logo, waar ik nog steeds heel erg blij mee ben. Daarnaast heb ik in 2018 een tijdelijke website online gezet voor ProposalMate. De reacties waren verrassend positief. Helaas in 2018 geen demo kunnen laten zien, te weinig tijd gehad, te weinig focus.

De website LeBaby
De website LeBaby

LeBaby

Een uitstapje naar een e-commerce wereld. Samen met Danielle heb ik mij ingeschreven bij de KVK om de wereld van de babykleding eens wakker te schudden. De eerste voorraad is aangelegd, product teksten zijn geschreven en het design van de shop is bijna klaar. Het is de bedoeling dat we eerste kwartaal van 2019 open gaan.

De website van UI Tower
De website van UI Tower

UI Tower

Relatief nieuw idee wat inspeeld op een populair framework. UI Tower wordt een verzameling van veel gebruikte design elementen, welke andere designers en ontwikkelaars, gratis en tegen betaling kunnen gebruiken. Alle elementen zijn geschreven in het framework Tailwind. Meer over UI Tower in begin 2019.

Schrijven

In 2018 ben ik begonnen met het schrijven van blogs op mijn website. In totaal heb ik zeven artikelen geschreven. Het was de bedoeling om minimaal 15 te schrijven, maar zeven is in ieder geval beter dan nul ;-)

Plannen voor 2019

In 2019 hoop ik meer te kunnen sporten, het liefste vier à vijf keer per week. Komend jaar ga ik verder met het Keto en intimate fasting. Daarnaast wil in in 2019 experimenteren met een jaar lang geen alcohol drinken en wil ik structureel om 6 uur opstaan.

Verder wil ik mij meer verdiepen in minimalisme en proberen om blijer te zijn met minder.

Uiteraard zullen we voor onze nieuwe woning in 2019 veel dingen moeten uitzoeken. Keuken, badkamer, verf, vloeren, tuin e.t.c. Veel keuzes en veel werk, maar ook ontzettend leuk.

Zakelijk

In 2019 wil ik meer gestructureerd samenwerken. Vaste dagdelen, voor vaste klanten. Op deze manier heb ik meer rust en focus, ik hoop dat dit gaat leiden tot nog mooiere zakelijke resultaten in 2019.

2019 is ook het jaar dat ik meer energie en tijd ga stoppen in mijn side projects. Op het programma staan de lancering van UI Tower, LeBaby en ProposalMate. Ambitious, maar ik heb er zin in! Voor ProposalMate wil ik versterking gaan zoeken in een goede programmeur die mij kan helpen. Ken jij nog een goede Laravel programmeur? Stuur mij even een mailtje dan ;-)

Schrijven

Voor 2019 wil ik het schrijven van artikelen weer oppakken. Niet alleen in het Nederlands maar ook in het Engels. Vooral de wat technische onderwerpen hebben in het Engels een groter bereik. Doelstelling voor 2019 is minimaal 20 artikelen publiceren.

Video

In 2019 wil ik meer met video gaan doen. Ik merk dat ik zelf ook steeds vaker YouTube gebruik als informatievoorziening. Mijn doelstelling is om in 2019 twee videocursussen in te publiceren op YouTube.