Bij Pixformance zijn ze bezig om de fitnesswereld op de kop te zetten. In 2014 won de Pixformance Station de innovatie award op de FIBO; de belangrijkste fitness conferentie ter wereld. Afgelopen week was ik samen met het team van Fitbrand in Berlijn voor een werkbezoek aan Pixformance.

Vorig jaar heb ik veel gewerkt aan de website van Pixformance. In het begin bijna fulltime, daarna vooral op wekelijkse basis updates aanbrengen en finetunen. De website is gaaf geworden en de online marketing campagnes draaien erg succesvol. (tekst loopt door onder de video)

Mobiele weergave van de Pixformance website

Berlijn ligt niet echt om de hoek bij Groningen. Contact met Pixformance verliep afgelopen jaar dan ook voornamelijk via e-mail, project management tools en de telefoon. Dat werkt op zich prima, maar het is altijd leuk en nuttig om je klanten face-to-face te ontmoeten.

Afgelopen donderdag en vrijdag ben ik daarom samen met Peter van der Steege en Marc Cornelius afgereisd naar Berlijn om een bezoek te brengen aan het kantoor van Pixformance. Peter is verantwoordelijk voor de overal branding en project management. Marc zorgt voor de online marketing en advertising. Ondergetekende is verantwoordelijk voor design en techniek van de website.

Pixformance Station? Vertel eens meer

Groepstraining met Pixformance Stations
Groepstraining met Pixformance Station

Met de Pixformance Station kan iedereen op een toegankelijke manier functioneel trainen. De bewegingsgestuurde interface geeft direct op het scherm instructies. De ingebouwde sensor analyseert de bewegingen welke gemaakt worden en geeft realtime feedback aan de gebruiker.

De Pixformance Station omschrijft zich het beste als een grote iPad (ongeveer 1.70 cm hoog). Het apparaat is voorzien van een groot touchscreen display en een kinect bewegingssensor, ja, die van een xbox ;-)

De Pixformance Station is sinds 2015 op de markt en wereldwijd beschikbaar. De grootste afnemer is op dit moment is de Duitse fitnessketen Mrs.Sporty. In elke vestiging staan meerdere Pixformance Stations.

Eerst even de toerist uithangen in Berlijn

Laufe durch die Straßen von Berlin. Foto: Peter van der Steege
Laufe durch die Straßen von Berlin. Foto: Peter van der Steege

Onze trip bestond uit twee delen: Donderdag de stad bekijken en de meeting voorbereiden en vrijdag de hele dag gesprekken. Ik was als enige van het gezelschap nog niet eerder in Berlijn geweest en ben getrakteerd op een bliksembezoek aan de meest toeristische trekpleisters.

✅ Checkpoint Charlie

Historische plek, waar je zo aan voorbij loopt als je niet oplet. Bijzonder om rond te lopen bij CheckPoint Charlie. Maar weinig te zien, wel opvallend veel commercie, geeft een beetje een rare smaak in de mond.

Checkpoint Charlie vanaf de oostzijde
Checkpoint Charlie vanaf de oostzijde

✅ Berlijnse muur

Op een paar meter van CheckPoint Charlie vind je nog een stukje van de Berlijnse muur. Indrukwekkend om te zien. Storend zijn de vele eet- en souvenirkraampjes naast zo’n beladen plek.

Achterzijde van de Berlijnse muur
Achterzijde van de Berlijnse muur

✅ Brandenburger Tor

Indrukwekkend bouwwerk. Verschillende vreedzame demonstraties en veel politie op de been. Achterzijde was helaas niet toegankelijk. In verband met WK voetbal werd er een groot scherm opgebouwd.

Voorkant van de Brandenburger Tor
Voorkant van de Brandenburger Tor

✅ Deutscher Bundestag

Enorm groot gebouw. Prachtig hoe oud en nieuw samenkomen. Helaas was het niet mogelijk om het gebouw te bezoeken. Aanmeldingen voor donderdag en vrijdag waren al vergeven.

Voorkant van de Deutscher Bundestag
Voorkant van de Deutscher Bundestag

Eén middag en avond is echt veel te kort om Berlijn goed te ontdekken. Maar het was wel een fijn voorproefje. Binnenkort ga ik zeker privé een citytrip boeken naar Berlijn. Kijk vooral uit naar de minder toeristische kant van Berlijn.

Tijd voor business

Berlijn Office Pixformance. Foto: Peter van der Steege
Berlijn Office Pixformance. Foto: Peter van der Steege

Vrijdag was het tijd voor business. Rond de klok van 10 reden we het parkeerterrein op van het enorme verzamelgebouw waarin Pixformance is gevestigd. Dat was geen straf, want aan hetzelfde parkeerterrein grenst de lokale Porsche en Audi garage.

Na een rondleiding in het kantoor van Pixformance hebben we uitgebreid gesproken over het afgelopen jaar. Wat ging er goed, wat kan beter en waar zijn we trots op. Peter heeft verteld over de algemene aanpak van Fitbrand. Marc heeft online marketing en advertising toegelicht en ik heb gesproken over de website ontwikkelingen.

Daarna was het tijd om te praten over het komende jaar. Veel kan ik daar nog niet over kwijt, maar we gaan hele vette dingen doen. Daarnaast is besloten dat het team van Fitbrand geleidelijk eenvoudige werkzaamheden gaat overdragen aan het interne team van Pixformance. Op deze manier heeft Fitbrand meer tijd om zich bezig te houden met de concepting van nieuwe ideeën.

What's next

Komende maanden gaan we samen met Pixformance twee nieuwe concepten lanceren. We gaan de huidige website aanpassen zodat er ruimte ontstaat voor de nieuwe concepten. Op het gebied van online advertising gaan we de succesvolle Nederlandse campagnes uitrollen in Duitsland.

Daarnaast is het team van Fitbrand in gesprek over een participatie met Pixformance over en heel gaaf nieuw concept. Binnenkort meer...